Bel ons

+31 (0)6 2238 5956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Bel ons

+31 (0)6 22385956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Natuurpark van de twee Ourthes

In ieder seizoen interessant!

Vakantiehuis Sur le Mont ligt in het hart van de Belgische Ardennen (Coeur de l’Ardenne) en maakt deel uit van het Natuurpark van de twee Ourthes (Parc naturel des deux Ourthes). Dit natuurpark, gelegen in het noordoostelijke gedeelte van de provincie Luxemburg, langs de Belgisch-Luxemburgse grens, bedekt de steile hellingen van de Ourthevallei.

De Oostelijke Ourthe ontspringt nabij het gelijknamige dorp in de gemeente Gouvy, waarna de rivier het platteland doorkruist en naar het dorpje Houffalize stroomt. De Westelijke Ourthe stroomt in een snel tempo door de gemeente Sainte-Ode, passeert tussen Tenneville en Bertogne en vloeit uiteindelijk vlakbij het dorpje Nisramont samen met de andere tak van de Ourthe (Confluent des deux Ourthes).

De twee rivieren die samenkomen in de Ourthe vloeien verder in de richting van de stad La Roche-en-Ardenne en tekenen het landschap met vele meanders die omzoomd zijn door steile beboste hellingen waaruit indrukwekkende rotspartijen oprijzen, zoals bijvoorbeeld le Hérou in de buurt van het dorpje Nadrin.

goed aangegeven wandelroutes
samenloop van de twee Ourthes

Andere interessante bezienswaardigheden en activiteiten