Bel ons

+31 (0)6 2238 5956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Bel ons

+31 (0)6 22385956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Festival International des Arts de la Rue van Chassepierre

Een festival dat gaat om humor, verrassing, contact met het publiek en spontaniteit

Ieder jaar betrekt het straattoneel zijn zomerkwartieren in Gaume, in het dorp Chassepierre. Helaas gaat het festival in 2020 niet door. De 47e editie zal plaatsvinden op 21 en 22 augustus 2021.

Dit Festival is internationaal bekend en is een van de belangrijkste manifestaties in het genre in de Waalse Gemeenschap.

Tijdens 2 dagen wordt een heel dorp in beroering gebracht met de komst van rondtrekkende artiesten die gekozen hebben voor het leven in de  open lucht. Ze veranderen  het dorp in een 360° toneel.

Acteurs, musici, clowns, acrobaten delen er de straat en laten de vrije loop aan hun fantasie voor het grote plezier van het publiek.Plaatsen, stoepen, het kerkplein en zelfs de meest onverwachte plekjes worden omgetoverd  in evenveel geïmproviseerde taferelen voor het genoegen van de toeschouwers.

Het Festival International des Arts de la Rue van Chassepierre is een feest waarvan men kan genieten op iedere leeftijd, alleen of in familie enkel voorzien van zijn nieuwsgierigheid. Het is ook een verwonderlijk festival dat creatie en nieuwigheid ruim bedeelt. Het bevordert de ontmoeting tussen de culturen en de gelukkige toevallen mits er meer dan veertig gezelschappen uit talrijke landen aanwezig zijn. Hun stijl is gevarieerd maar geeft altijd de voorrang aan humor, verrassing, contact met het publiek en spontaniteit.

Festival International des Arts de la Rue van Chassepierre 2019
Festival International des Arts de la Rue van Chassepierre 2016

Andere interessante bezienswaardigheden en activiteiten