Bel ons

+31 (0)6 2238 5956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Bel ons

+31 (0)6 22385956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Vakantiehuis Sur Le Mont - Celine uitgelicht

Het zijn rare tijden…

Corona bepaalt momenteel hoe ons sociaal leven er voor een groot stuk uitziet. Culturele uitstapjes zijn daardoor zeer beperkt. En ook op ons werk ervaren we momenteel alles anders. In een spontane bui besloten Laura, Floor en ik een weekendje te vluchten naar de Ardennen, de natuur.

Last-minute

In onze spontaniteit waren we er zeer last-minute bij en bij het zoeken naar een plaats om te verblijven, kwamen we toevallig op ‘Sur Le Mont’. Het huisje, dat eigenlijk veel te groot was voor ons met 3 en in “normale omstandigheden” aan ons voorbij zou gegaan zijn, werd het meest perfecte weekend om volledig te ontspannen en even alles los te laten!

Reeds gepakt en geladen, vertrokken we vrijdag avond meteen na onze werkdag. We kwamen toe in Wibrin rond 21u. Het was reeds donker en in ons enthousiasme reden we (uiteraard) een verkeerde straat in. We kwamen pas tot het inzicht dat we moesten omkeren toen we op een onverharde open plek, zonder huizen in de buurt, stilstonden. We stapten uit om even te kijken en ik werd overdonderd door een van de mooiste sterrenhemels dat ik ooit in België gezien heb.

Warm onthaal

We vonden het huis van Simonne, waar we de sleutel en een warm onthaal vonden, en kwamen uiteindelijk toe in Sur Le Mont. André belde me meteen op en legde uit waar we alles konden vinden wat we nodig hadden en gaf ons meteen een warm gevoel in het huisje.

We staken de haard aan en maakte er nog een gezellige avond van.

Rustig wakker worden

Zaterdagochtend werden we heel rustig, elk op onze eigen manier wakker. Ik ging de tuin verkennen, waar de herfstige ochtendzon de sfeer voor de dag zette. Laura genoot van haar koffie, en Floor verdween in het bos voor een ochtendmeditatie.

We trokken onze wandelschoenen aan en begonnen aan onze wandeling. Het was een prachtige wandeling en het weer kon niet beter zijn. 19,5km berg op en berg af, langs de mooiste bospaden, over uitgestrekte grasvelden, over rivieren en beekjes…

Uitgeput en opgeladen kwamen we bij het vallen van de avond aan bij ons geliefde huisje. Met onze muziek op en een gezellig vuurtje in de haard, opende een flesje wijn. De dynamiek die we vonden in Sur Le Mont was bijzonder, alles ging vanzelf en gemakkelijk. We deden ons eigen ding en toch zaten we in een flow samen. Floor nam een badje, Laura bekeek verschillende kookboeken, ik ging schilderen… We kookten een heerlijke maaltijd in de keuken die trouwens aanvoelt als thuis, ook al is het de eerste keer dat je er komt! En doofden alle drie uit aan de haard, klaar voor een goede nachtrust.

Na een goede nachtrust

Zondag ochtend trokken we met z’n drie naar het meditatiebos van Floor, waar we een prachtig moment ervaarden om onze tijd in de Ardennen mooi af te ronden. Dankbaar en voldaan kuisten we het huisje op om rond 15u terug te vertrekken.

Nagenieten

Nu zo’n 10 dagen na ons weekend in de Ardennen geniet ik nog steeds na van de rustige energie en good vibes die we in Sur Le Mont hebben opgedaan.

Bedankt, André, voor je gastvrijheid en bedankt dat we even thuis konden zijn in jouw huisje. We kijken al uit naar nog mooie tijden in Sur Le Mont!

Celine, Laura & Floor

Wat leuk als u dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt u vast ook interessant