Bel ons

+31 (0)6 2238 5956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

Bel ons

+31 (0)6 22385956

Stuur een mail

contact@vakantiehuis-surlemont.nl

De Ardennen

en de heerlijke omgeving van ons huis

Bezienswaardigheden en activiteiten

De Ardennen is een bosrijk laaggebergte in het oostelijke deel van België, Noord-Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. De natuur is werkelijk prachtig. Het reliëf in het landschap en de vele groene bossen kenmerken het gebied. Er zijn vele mogelijkheden tot recreatie waaronder wandelen en mountainbiken. De Ardennen zijn eigenlijk het hele jaar door een aantrekkelijke vakantieplek.

Het is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, waar u urenlang kunt wandelen door uitgestrekte bossen en langs kabbelende riviertjes. Ook voor sportieve vakantievierders biedt de Ardennen een prachtige plek, waar u kunt kanoën, klimmen, fietsen en mountainbiken. De Ardennen biedt ook goede mogelijkheden voor rustzoekers, van het struinen door oude pittoreske dorpjes, tot het bezoeken van goed bewaarde kastelen en abdijen.

Weer en verkeer

Een verblijf in de Ardennen en in Vakantiehuis Sur le Mont is altijd fijn, bij iedere weersomstandigheid. Maar het is ook wel fijn om goed voorbereid te zijn. Vandaar hier wat informatie over het weer.

Doen - sport en ontspanning

Het indrukwekkende landschap rondom Sur le Mont is een waar paradijs voor rustzoekers en sporters, zoals wandelaars, mountainbikers, fietsers en kanoërs. Enkele uitgezette wandel en MTB routes kunnen zelfs direct vanuit huis gestart kunnen worden. Men komt door typische Ardeense boerderijdorpjes zoals Ollomont, Bonnerue, Engreux, en Berismenil, door uitgestrekte bossen, prachtige kapvlaktes, en dan weer over rotspaden en door rivierbeddingen.

Kinderen - speciaal voor hen

Ook voor kinderen valt er heel wat te genieten en te beleven in de directe omgeving van Vakantiehuis Sur le Mont, zowel in de vrije natuur als overdekt voor op een regenachtige dag.

Uit eten - restaurants, brasserieën en zo

De Ardennen hebben op gastronomisch vlak heel wat te bieden. Heerlijke gerookte Ardeense ham en worsten zijn maar enkele van de lekkernijen die de Ardennen op de gastronomische kaart hebben gezet. En wat zou dit alles zijn zonder een lekker lokaal gebrouwen bier zoals La Chouffe, Lupulus, of Orval. Het overgrote deel van de hotel-restaurants in de Ardennen kookt met producten uit de streek en zetten dan ook ouderwets lekkere gerechten op tafel. Zo kunt u in het wildseizoen vooral veel everzwijn en hert verwachten terwijl in de zomer vooral met vruchten wordt gewerkt.

Zien - interessante plaatsen om te bezoeken